maanantai 29. tammikuuta 2018

Tempputassujen tammikuu viikko 5: Tekemällä oppii!

Nyt on Tempputassujen tammikuu, mikä tarkoittaa siis sitä, että blogi päivittyy tammikuussa 2018 joka viikko koulutusaiheisella postauksella. Kirjoituksissa käydään läpi viisi allekirjoittaneen toimintaa määrittävää ohjenuoraa, jotka muodostavat temppufilosofiani ytimen. Toivottavasti löydätte näistä ajatusten hippusista eväitä uudelle alkaneelle temppuvuodelle 2018!

Yleisen teoriapohjan merkitystä eläinten koulutuksessa ei sovi vähätellä. On hyvä tuntea ja hallita kouluttamansa eläimen lajityypilliset piirteet ja käyttämiensä koulutusmenetelmien pääperiaatteet, jotta niitä on mahdollista soveltaa käytännön elämässä.

Omaa toimintaani eläinten kanssa määrittää ennakkoluuloton tekemisen meininki. Eläinten kanssa tekeminen ja tekemällä oppiminen on auttanut minua harjaantumaan eläinten yksilöllisten piirteiden tunnistamisessa ja oman toiminnan mukauttamisessa vastaamaan kunkin yksilön tarpeisiin.

Vaikka oppimisen teoria onkin yleispätevä ja oppimisprosessi eläimillä lajiin katsomatta jokseenkin sama, on teoriaa kuitenkin osattava soveltaa käytäntöön ja sitä oppia ei millään muulla tavalla saa, kuin tekemällä ja kokeilemalla, yrityksen ja erehdyksen kautta.

Joten ei muuta kuin rohkeasti temppuilemaan ja kouluttamaan sekä itseä, että eläimiä. Oppimisen ja oivaltamisen iloa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi ja keskustelu ovat erittäin tervetulleita! Peräänkuulutan keskustelun asiallista tasoa, asiattomat kommentit poistetaan.

Kiitos! :)