maanantai 8. elokuuta 2016

Kissantassut ulkona

Valittelin juuri tuolla Facebookin puolella, että aikaisemmin lupaamaani Kissantassujen ulkoilupostaukseen ei meinaa löytyä punaista lankaa. Saman tien kun annoin itselleni luvan jättää epävarma blogiaihe sikseen, sain inspiraation toteuttaa postauksen juuri nimenomaisesta aiheesta. 

Kissantassut ulkona

Vaikka näkökulman ja punaisen langan löytäminen osoittautuikin todella hankalaksi, koin tärkeäksi käsitellä aihetta jollain tapaa. Vielä nimittäin on kesää jäljellä ja aikaa inspiroitua kissojen valvotusta ulkoilusta. Haluankin siis jakaa meidän ulkoilukäytäntömme teidän kanssanne, herättääkseni keskustelua ja antaakseni ehkä myös ideoita kissan valvotun ulkoilun järjestämiseen jollekin sellaiselle, joka sitä ehkä oman kissansa kohdalla pohtii.

Olen postannut Instagramiin jonkin verran kuvia ulkoilevista kissoistamme, ja ne ovat herättäneet Kissantassujen ulkoilukäytänteisiin liittyviä kysymyksiä. Toivonkin tämän postauksen vastaavan niihin mahdollisimman tiiviissä ja ytimekkäässä muodossa.

Joten pidemmittä puheitta: Tässäpä puhelimella kuvattu, editoimaton ja täysin inprovisaatiopohjalta toteutettu Tassutuntumalla-blogin kaikkien aikojen ensimmäinen (ja teistä lukijoista riippuu, jääkö viimeiseksi) varsinainen videopostaus. Pahoittelen videon kökköä laatua, tämä tosiaan syntyi täysin ex tempore ja lopputuloskin on sen mukainen. En myöskään ymmärrä miksi puhun kirjakieltä, koittakaa kestää.Selvennän, mikäli se ei tullut videolla tarpeeksi selkeästi esille, että ulkoilemme kissojemme kanssa siis ainoastaan omalla aidatulla pihallamme ja tämän takia emme pidä hihnan päästä aktiivisesti kiinni. Mikäli kissan kanssa lähtee ns. ihmisten ilmoille tai ylipäätään oman kotipihan ulkopuolelle, on erittäin tärkeää että hihnan toisessa päässä on kissa ja toisessa ihminen.

Yksi kissoistamme myös ulkoilee omalla pihallamme "nakuna", eli ilman remeleitä, mutta tätä en kyllä varauksetta suosittele kokeiltavaksi, sillä muuttuvia ja kissasta riippuvia yksilöllisiä tekijöitä on niin paljon. Meillä tämä päätös tehtiin todella tarkan harkinnan ja pitkällisen pohdinnan jälkeen, huomioiden juuri tämän nimenomaisen kissan soveltuvuus valvottuun ulkoiluun ilman hihnaa. Pääsääntöisesti suosin kissoilla jonkinlaista hihnaratkaisua, sillä hihnaan tarttuminen on loppuviimein ainoa keino estää kissaa poistumasta paikalta, jos se esimerkiksi säikähtää jotain, tai päättää muuten vain lähteä laajentamaan reviiriään.

Nyt, kun Kissantassujen ulkoilukäytännöt on vihdoin saatu puristettua tiukkaan pähkinänkuoreen, olisikin kiva kuulla, miten teillä ulkoillaan. Valjaissa, pannassa, tarhassa? Fleksissä, hihnassa, liinassa? Pihalla, puutarhassa, maalla, kaupungissa?

Kommenttiboksi on auki ja sana vapaa. :)


Ps. Miten on, haluatteko että esittelen teille tulevaisuudessa Kissantassujen ulkotarhan, eli Kissakiskan perusteellisemmin? Olisiko siinä ehkä uuden videopostauksen paikka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi ja keskustelu ovat erittäin tervetulleita! Peräänkuulutan keskustelun asiallista tasoa, asiattomat kommentit poistetaan.

Kiitos! :)