sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Viisi askelta hyvään myynti-ilmoitukseen

Jälleen on se aika vuodesta, kun netti on pullollaan kissanpentujen myynti-ilmoituksia. Moni ilmoitus jättää toivomisen varaa siinä, mitä se kertoo myytävistä pennuista. Pentujen sijainti ja hinta on usein muistettu kertoa, mutta samalla kertomatta jää melko moni seikka, johon ainakin itse haluaisin pennunhankkijan ominaisuudessa vastauksen heti kättelyssä. 

Toki vastauksia varmasti useimmissa tapauksissa saa ottamalla suoraan yhteyttä ilmoituksen jättäjään, mutta tietyt perusasiat ilmoituksesta kuitenkin olisi hyvä ilmetä, jotta kynnys suoraan yhteydenottoon madaltuisi.

Päätinkin siis listata tähän ne pääpiirteet, joita itse ilmoituksessa arvostan. Joku toinen arvostaa varmasti eri asioita, mutta tässäpä jotain pientä muistilistaa siitä, mitä hyvä pennunmyynti-ilmoitus minun mielestäni pitää sisällään:

  1. Sen lisäksi että kerrot milloin pennut tulevat luovutusikään, kerro myös, minkä ikäisiä ne tuolloin ovat. Itselleni henkilökohtaisesti ei riitä pelkkä maininta luovutusiästä, sillä kaikesta valistustyöstä huolimatta luovutusikä ei valitettavasti tarkoita kaikille samaa asiaa, vaan "luovutusikäiset" kissat voivat olla todellisuudessa kaikkea muuta kuin sitä.

  2. Kerro, millaista hoitoa pentu saa ennen luovuttamista uuteen kotiinsa. Kaikki sen saamat matokuurit, rokotukset yms. kannattaa mainita jo myynti-ilmoituksessa. Jos mitään hoitotoimenpiteitä ei tule ilmoituksessa esille, voitaneen päätellä kissanpennun jäävän olennaisilta osin vaille sille kuuluvaa ja asianmukaista perushoitoa.

  3. Kuvat ovat ehdottoman hyvä lisä ja jos niissä näkyy emokin, niin vielä parempi. Vaikka perusoletuksena tottakai onkin, että pentua ei osteta (eikä myydä!) pelkän netti-ilmoituksen perusteella, niin itse ainakin potentiaalisena pennunhankkijana pidän siitä, että pystyn muodostamaan kuvallisen ilmoituksen perusteella jonkinlaisen ensivaikutelman, jonka perusteella pohdin, otanko yhteyttä myyjään vai en. Kuvissa esimerkiksi selkeän rähmäiset pennut ja/tai emo saavat minut automaattisesti siirtämään ilmoituksen mappi Ö:hön. Terveen ja elinvoimaisen näköiset pennut taas puolestaan lisäävät kiinnostusta.

  4. Pysy asiallisena. Kaikki pentujen lopetuksella uhkailut ja muut vastaavat säälipisteidenkeruuyritykset saavat ainakin allekirjoittaneen niskakarvat heti pystyyn. Ei nimittäin kerro kovinkaan suuresta vastuuntunnosta jos on antanut kissansa lisääntyä, muttei ole valmis kantamaan siitä koituvaa vastuuta kunnialla loppuun asti. Mikäli pentuihin ja niiden hoitoon sitoutumisen taso on muutenkin sitä luokkaa, että niiden lopettamista mietitään jos niille ei löydy koteja samalla sekunnilla kuin ilmoitus julkaistaan, se antaa pennunhankkijalle aihetta miettiä, onko pentujen hoitoon muutenkaan satsattu riittävästi.

  5. Edelliseen liittyen: ole liikkeellä hyvissä ajoin. Aloita potentiaalisten kotien kartoitus ja etsintä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, äläkä vasta sitten, kun kissat alkavat lähestyä luovutusikää ja niistä alkaa olla "pakko" päästä eroon. Tällöin sinulla on pelivaraa ja mahdollisuus löytää kissoillesi parhaat mahdolliset kodit, eikä sinun myöskään tarvitse kiirehtiä ja uhkailla pennunostajia pentujen lopettamisella, mikäli kotien saanti syystä tai toisesta viivästyy.
Kissanpentu


Ei. Tarkoitukseni ei ole sanoa, että pentuja myyvän henkilön tulisi olla jokin Ruuneperi, tai taituroida myynti-ilmoituksesta minkäänlaista kaunokirjallista huipputeosta. En myöskään tarkoita, että netti-ilmoituksen tulisi korvata suora yhteydenotto ja mahdollistaa pelkän netti-ilmoituksen perusteella tapahtuva "katalogishoppailu". Se mitä yritän tässä sanoa on, että myynti-ilmoituksen tulisi ainakin minun mielestäni olla sen verran informatiivinen, että pennunhankkija saa sen perusteella syyn ottaa yhteyttä myyjään. Tällainen ilmoitus palvelee loppupeleissä myös myyjää itseään, jos se tarkoittaa enemmän kiinnostuneita yhteydenottoja ja hyviä kotiehdokkaita.

Mikäli myynti-ilmoituksessa taas on vain kaksi riviä tekstiä, joissa toisessa ilmoitetaan paikkakunta ja toisessa pennun hinta, ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista perustetta sille, miksi minun pitäisi ottaa yhteyttä juuri tuon nimenomaisen ilmoituksen jättäjään. Jos pentujen myyjä on hoitanut pennut päivänvalon kestävällä tavalla, ei sen esilletuomisen myynti-ilmoituksen yhteydessä luulisi olevan ongelma, vaikka ilmoituksen laatiminen veisikin vähän aikaa. 

En voikaan olla miettimättä, onko myynti-ilmoituksen pituus (tai lyhyys) ja sen laatimiseen käytetty aika suorassa suhteessa siihen, kuinka paljon pentujen hyvinvointiin ja hyvien kotien etsintään ollaan ylipäätään valmiita panostamaan?

KUVAT ARI K.

2 kommenttia:

Kommentointi ja keskustelu ovat erittäin tervetulleita! Peräänkuulutan keskustelun asiallista tasoa, asiattomat kommentit poistetaan.

Kiitos! :)